Welkom op Geert en Beert's Online Campus: dé webstek voor studenten, stripliefhebbers en andere mensen met gevoel voor humor. De Online Campus biedt een wekelijkse Geert en Beert strip, een weblog, Geert en Beert e-cards, interviews, lifestyle, cartoons and many more! --------------------  Geert en Beert zijn de creaties van grafisch entertainer Ruben Libgott, tevens de maker van de stripserie ERRO, die in de daklozenkrant Straatnieuws wordt gepubliceerd! --------------------  Geert en Beert worden wekelijks gepubliceerd in Cursor, de Universiteitskrant van de Technische Universiteit Eindhoven!
Menu:

HOME

NIEUWS

STRIPS

E-CARDS

OVER GEERT & BEERT

BRIEFKAARTEN 

GASTENBOEK

BANNERS/LINK ICONS

CONTACT

 

        Partners:         

Cursor, Technische Universiteit Eindhoven

ERRO Homeless-Page, by Ruben Libgott

 

NIEUWS

23 Februari 2007- In verband met de expositie 'Zwervers en Studenten in het Naardense Stadhuis' in het Stadskantoor van de Gemeente Naarden verscheen vandaag op de Cultuurpagina van de Gooi- en Eemlander een interview door Tijs Prins met Ruben Libgott, de tekenaar van de strips ERRO en Geert & Beert. Klik hier om het interview te lezen.

16 Februari 2007- Voor het derde jaar organiseerde Carnavals Vereniging De Dwersklippels in Nuenen op 16 februari het ‘Concours Ludique’: een festival voor blaaskapellen, maar te bezoeken door iedere muziek- en carnavalsliefhebber. Ruben was gevraagd het logo voor dit evenement te ontwerpen.

12 Februari 2007- Attentie attentie, burgers en buitenlui: van 12 februari t/m 9 maart nemen zwervers en studenten hun intrek in het stadhuis van Naarden!

Nog nooit is het zó leuk geweest om je rijbewijs te verlengen, paspoort op te halen of een vergunning aan te vragen. In de hal bij de afdeling burgerzaken van het stadskantoor van de gemeente Naarden zullen de komende weken meer dan veertig humoristische stripafleveringen over de stripfiguren ‘ERRO’ en ‘Geert & Beert’ worden tentoongesteld. Een overzichtstentoonstelling van de beste strips van de Naardense striptekenaar Ruben Libgott.

Zwervers en studenten in het Naardense stadhuis!” is van 12 februari t/m 9 maart 2007 van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en op woensdag tot 19.00 uur te bezichtigen in het Stadskantoor van de Gemeente Naarden, Raadhuisstraat 2 te Naarden. Zie voor de actuele openingstijden www.Naarden.nl.

December 2005- In de almanak 2005 (Thema: 'De zeven deugden') van de studievereniging voor Civiele Techniek aan de Universiteit Twente, SV ConcepT, is een bijdrage van Geert & Beert opgenomen.

December 2005-

November 2005- Lezen is leuk! Onder dit motto brengt de Bibliotheek Eemnes komende weken een expositie van de strips van de Naardense striptekenaar c.q. ‘grafisch entertainer’ Ruben Libgott. Tussen de literaire werken van Harry Mulisch, Jan Wolkers, W.F. Hermans, Jules Deelder, P.C. Hooft en Arnon Grünberg zullen in de Eemnesser Bibliotheek meer dan veertig humoristische stripafleveringen over de stripfiguren ‘ERRO’ en ‘Geert & Beert’ worden tentoongesteld. Een overzichtstentoonstelling van de beste strips van Ruben Libgott.

De expositie “Ruben Libgott duikt in de Boeken” in de Bibliotheek Eemnes laat goed zien, dat verhalen niet alleen verteld hoeven te worden door alleen gebruik te maken van woorden. Juist tekeningen kunnen teksten verduidelijken, versterken of op zichzelf een verhaal vertellen. In het geval van de strips over ERRO en Geert & Beert altijd met veel humor, maar toch ook vaak met een serieuze maatschappelijke ondertoon. Strips zijn op deze manier zeker literair verantwoord. Speciaal in verband met de feestdagen zullen Sinterklaas en de Kerstman zeker ook van de partij zijn in de strips.

“Ruben Libgott duikt in de Boeken” is van 18 november 2005 t/m 20 januari 2006 van dinsdag t/m zaterdag te bezichtigen in de Bibliotheek Eemnes aan de Raadhuislaan 49 B te Eemnes. Zie voor de actuele openingstijden www.BibliotheekEemnes.nl.

Oktober 2005- Krèg nâh ut zuâh! ERRAU, de zweâhvâhstrip van de auteuâh van Geeâht en Beeâht brengt een bezoekjâh aan oer-Hageneis Haagse Harry in zèn nieuwe boekie! 

Na enige tijd welverdiend in de luwte van de anonimiteit aan de zijlijn te hebben doorgebracht is de sympathieke proleet Haagse Harry weer helemaal terug. Dat hij al die tijd niet heeft stilgezeten is te lezen in: 'Haagse Harry 4 - Krèg Ut Zuâh!!', opnieuw een standaardwerk waar normen-en-waardenminnend Nederland een vette punt aan kan zuigen.

Speciaal voor de èchte fans van Haagse Harry, heeft auteur Marnix Rueb ook een bijzonder collectors item samengesteld. Hierin is een verzameling opgenomen van Haagse Harry strips die om wat voor reden dan ook niet in de reguliere albumserie zijn verschenen. In dit boek, met de titel 'Kompleit Baggâh' is ook de samenwerkingsstrip opgenomen die Ruben Libgott met Marnix Rueb heeft gemaakt.

KAUPÛH DIE BAGGÂH!!!

     


   

Oktober 2005- Op 10 oktober vindt de Nationale Dag van de Geestelijke Volksgezondheid plaats, die georganiseerd is door het Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid). In een oplage van 100.000 exemplaren zal voor deze dag een speciale informatiekrant verschijnen, waarvoor Ruben Libgott de strip 'Depri Dave' tekende. Klik hier om de informatiekrant getiteld 'Klaart het nog op?' als PDF-bestand te lezen.

25 September 2005- Ruben Libgott meets Albert Uderzo! Van 22 t/m 25 september vonden er in Brussel speciale evenementen plaats vanwege de presentatie van het 33e album van Astérix (getiteld 'Le ciel lui tombe sur la tête'), de verschijning van Astérix-postzegels en de opening van een grote overzichtstentoonstelling van het werk van Albert Uderzo en René Goscinny ('De spiegelwereld van Astérix'). Ruben Libgott, auteur van Geert en Beert, was voor deze bijzondere happening uitgenodigd en woonde alle manifestaties bij. En ondanks de 3 stevige bodyguards die de tekenaar van Astérix, de heer Albert Uderzo, beschermden, kreeg Ruben de kans om op de foto te gaan met zijn grote voorbeeld!

 

(foto genomen tijdens de persconferentie van Albert Uderzo, 22 september 2005, Bibliotheque Solvay te Brussel)

14 Juli 2005- In verband met de expositie 'ERRO tussen de boeken' in de Centrale Bibliotheek Hilversum verscheen vandaag in de Uit-bijlage van de Gooi- en Eemlander een interview door Simone Stevens met Ruben Libgott, de tekenaar van de strips ERRO en Geert & Beert. Klik hier om het interview te lezen.

4 Juli 2005- De Centrale Bibliotheek Hilversum huisvest vele grote Nederlandse auteurs als Gerard Reve, Jan Wolkers, P.C. Hooft, Jules Deelder, Arnon Grünberg, ERRO… Hûh? ERRO? Hela! Er bevindt zich een zwerver tussen de boeken!

Van 4 juli t/m 20 augustus vindt de vrolijke zwervende stripfiguur ERRO, bekend uit de daklozenkrant Straatnieuws, tijdelijk onderdak in de Centrale Bibliotheek Hilversum door middel van zijn eigen tentoonstelling. De expositie toont een selectie uit de beste strips van ERRO, die zijn geestelijk vader, de 20-jarige Naardense striptekenaar c.q. ‘grafisch entertainer’ Ruben Libgott heeft gemaakt.

De expositie “ERRO tussen de boeken” in de Centrale Bibliotheek Hilversum laat goed zien, dat verhalen niet alleen verteld kunnen worden door puur gebruik te maken van woorden, maar dat ook juist tekeningen de tekst kunnen verduidelijken, versterken of op zichzelf een verhaal kunnen vertellen. In het geval van ERRO met veel humor, maar toch vaak ook met een serieuze maatschappelijke ondertoon. Strips zijn op deze manier zeker literair verantwoord.

“ERRO tussen de boeken” is van 4 juli t/m 20 augustus van maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur te bezichtigen in de Centrale Bibliotheek Hilversum aan de ’s Gravelandseweg 55 te Hilversum. Voor meer informatie zie www.BibliotheekHilversum.nl.

Maart 2005- In de nieuwe MarktVisie verschijnt weer een strip van Mark's Visie bij een artikel van Yiu Man Kan getiteld 'Zappen is Zinloos' over het kijkgedrag van mensen bij reclames.

 

18 Februari 2005- In de gratis Gooise glossy Pak Mee!-Magazine worden 2 pagina's besteed aan de expositie van Ruben Libgott in de Groepspraktijk in Huizen. In het vervolg zal Ruben elk kwartaal een strip maken voor dit luxe lifestyle magazine.

17 Januari 2005- Geen Cliniclowns, maar strips zullen van 17 januari t/m 12 maart 2005 in de Groepspraktijk te Huizen de patiënten opvrolijken. Onder de titel “Lachen is Gezond!” zal de Naardense striptekenaar c.q. ‘grafisch entertainer’ Ruben Libgott een selectie van de beste afleveringen van zijn strips ‘ERRO’ en ‘Geert en Beert’ exposeren. Een flinke dosis humor doet immers ieder mens goed!

De expositie “Lachen is Gezond!” bevat enkele humoristische hoogtepunten uit het werk van de 19-jarige grafisch entertainer. Op de tentoonstelling zullen meer dan 40 strips te zien zijn, waarvan een groot aantal full-colour. Humor is het beste medicijn en is daarom nu zonder recept verkrijgbaar in de Groepspraktijk te Huizen. Een gezonde manier om het nieuwe jaar goed mee te beginnen.

“Lachen is Gezond!” is van 17 januari t/m 12 maart 2005 van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur te bezichtigen in de Groepspraktijk aan de Kerkstraat 70 te Huizen (zie ook http://www.groepspraktijkhuizen.nl).

Januari 2005- Er is weer een verse aanvulling op het assortiment Geert & Beert-briefkaarten op  KaartjePosten.nl: kaarten via internet besteld, per post bezorgd. Klik hier om de Geert & Beert-kaarten te bekijken en te versturen. Zowel de dubbele (€ 1,30) als de enkele kaarten (€ 1,00) worden inclusief portokosten in een luxe-enveloppe verstuurd.

14 December 2004- Op de site van Stichting Beeldverhaal verschijnt een artikel geschreven door de gerenommeerde stripjournalist Joost Pollmann over Geert & Beert getiteld "Kalkoen voor studenten". Klik hier om het artikel te lezen.

December 2004- Voor de liefhebbers nog meer foto's van Geert & Beert tijdens de TIK-week 2004:

November 2004- Geert staat heel klein afgebeeld in de Veronica-gids bij een artikel over KaartjePosten.nl! Klik hier om de Geert & Beert-kaarten te bekijken en te versturen.

 27 September 2004- Wat een verrassing! Geert & Beert gespot in het September-nummer van stripinformatieblad Stripnieuws! Het betreft een recensie over GeertenBeert.nl in de rubriek 'Webwatch', door Ralph Dikmans:

9 September 2004- Niets was zo leuk als elkaar echte Geert & Beert-e-cards te sturen. Sinds vandaag is het nu ook mogelijk elkaar echte Geert & Beert-kaarten te sturen: ansichtkaarten die nog op de klassieke manier per postbode aan huis worden bezorgd! Surf daarom nu snel naar Kaartjeposten.nl, alwaar de kaarten staan te wachten om verstuurd te worden!

5 September 2004- Op de site van Tilburgse studievereniging voor Letteren 'Flow' zijn een aantal foto's te zien van de TIK-week 2004. Hieronder enkele mooie shots van als Geert verklede studenten en Geert & Beert-shirts.

 

28 Augustus 2004- Nog meer Geert & Beert-mode voor wie er geen genoeg van kan krijgen! Op Tilburg.com staat nog een foto van het Geert & Beert vrijwilligers-t-shirt, dat werd gedragen tijdens de TIK-week.

 

27 Augustus 2004- Onze flitsende fotograaf ter plaatse, René van Densen (tevens stripmaker en oprichter van Probeersel.com), heeft tijdens de kroegentocht van de TIK-week in Tilburg (de introductieweek van de Universiteit van Tilburg) de enige echte Geert & Beert-shirts kunnen spotten en op de gevoelige digitale plaat vastgelegd! Zeer veel dank, René!

 

26 Augustus 2004- De TIK-week, de introductieweek van de Universiteit van Tilburg waar Geert & Beert de officiële mascottes zijn, is met 1700 eerstejaars deelnemers in volle gang. Het wereldrecord kussenvechten hebben de TIK-deelnemers zelfs 24 uur lang in hun bezit gehad. René van Densen, een Tilburgse striptekenaar, maakte vanuit de bus als een echte paparazzo enkele foto's (hartelijk dank!) van wat er zoal aan Geert & Beert te zien is in Tilburg. Meer volgt. Deze foto's zijn gemaakt bij het studentensportcentrum.

Sommige enthousiaste deelnemers gaan zelfs als Geert verkleed:

14 Augustus 2004- Speciaal voor de "Strip Olympiade"-thema-editie van e-zine StripSter mocht Ruben Libgott de cover verzorgen. Klik hier om de thema-editie te lezen.

Juli 2004- In de nieuwe MarktVisie verschijnt weer een strip van Mark's Visie bij een artikel van Yiu Man Kan over claims in reclame uitingen.

April 2004- In navolging van grote striphelden als Dirkjan, Heinz, Oktoknopie, Calvin & Hobbes en Boes is het dit jaar de beurt aan het studentikoze duo Geert & Beert om hun opwachting te maken tijdens de introductiedagen van de Universiteit van Tilburg! Dit jaar zijn Geert & Beert namelijk uitgeroepen tot de officiële mascottes van de TIK (Tilburgse Introductie Kommissie), om de nieuwe lichting eerstejaars studenten te verwelkomen aan de Tilburgse universiteit. Gedurende de introductieweek van 23 tot en met 27 Augustus 2004 zal Tilburg geheel versierd worden met alles van Geert & Beert. Een vrolijke manier om de nieuwe eerstejaars studenten kennis te laten maken met het échte studentenleven.

Voor meer info over de TIK, surf naar: http://www.uvt.nl/tik .

 

April 2004- In de nieuwe MarktVisie geeft Mark zijn visie over Google bij een artikel van Yiu Man Kan. Klik hier om de MarktVisie te lezen.

 

Februari 2004- Op de stripresource-site www.striphoek.nl verschijnt een interview door Michel Switzar met de maker van Geert & Beert, Ruben Libgott. Klik hier om het interview te lezen.

Februari 2004- Carnaval wordt nóg leuker dit jaar! Speciaal voor de blaaskapel "'t wèjt mar locht langs m'n nôte" van Carnavalsvereniging Gineinders uit Schijndel ontwierp Ruben Libgott een nieuw logo voor op de kleding van de muzikanten.

December 2003- Geert & Beert's Online Campus wenst je een goed, gezond & gezellig 2004!

11 December 2003- Ter gelegenheid van de expositie van het werk van Ruben Libgott tijdens het Eindhovense Viri Festival verscheen in Cursor (de universiteitskrant van de TU Eindhoven) een interview met hem door Ester Hekkenberg. Klik hier om het interview te lezen.

December 2003- Ruben Libgott exposeert! Op 12 december 2003 vindt Viri 1 plaats in Burgers, Hertogstraat 2 te Eindhoven. Op het programma staan hardcore-band Friction, Nederlandstalige hiphop-formatie Macronizm & MC Che en theatergroep The Independent Performance. Verder zullen er werken te bewonderen zijn van striptekenaar Ruben Libgott en zal MC NoShame plaatjes draaien. De zaal is open om 21.00 uur. De entree bedraagt € 5,00 aan de dagkassa en € 3,00 in de voorverkoop. Voorverkoop vindt plaats bij Bullit en bij Virus op de TU Eindhoven (W-hal 1.37). Viri is een initiatief van de Eindhovense stichting Virus, die ook het Virus-festival organiseert. Tot aan het festival in juni zal er maandelijks een Viri georganiseerd worden. Door middel van deze avonden wil het festival jongeren tussen 15 en 35 jaar in contact brengen met elkaar en met verschillende uitingen van kunst en cultuur, zoals muziek, theater, literatuur, dans en beeldende kunst.

Meer info: www.virus.nl/viri

December 2003- Mark's Visie is weer van de partij in het nieuwe nummer van MarktVisie, ditmaal bij het artikel "Patent op gebakken lucht" (over e-patenten) geschreven door Yiu Man Kan. Klik hier om de MarktVisie Online te lezen.

10 November 2003- Vandaag verscheen in Sp!ts, de tweede krant van Nederland, een paginagroot interview door journaliste Grieteke Meerman met Ruben Libgott, de maker van Geert & Beert. Bij het interview is tevens een speciale "Sp!ts-strip" gepubliceerd. Klik hier om het interview te lezen.

Oktober 2003- Het Geert & Beert promotieteam zal op 18 & 19 Oktober 2003 een bezoek brengen aan de jaarlijkse Str!pdagen in het Archeon te Alphen aan de Rijn. 

September 2003- In het glossy magazine MarktVisie van studievereniging Matue, verschijnt bij het artikel "Muziek plukken bij Apple" (over de online I-Tunes Music Store), geschreven door Yiu Man Kan (student bedrijfskunde aan de TU Eindhoven) de nieuwe strip van Ruben Libgott getiteld Mark's Visie. In deze strip zal marketing-manager Mark regelmatig commentaar geven op bedrijven en hun marketing-strategiën. Klik hier om de MarktVisie te lezen.

23 Augustus 2003- Geert & Beert's Online Campus is weer terug van vakantie! En hoe! Vanaf vandaag vind je op www.geertenbeert.nl weer elke week een verse Geert & Beert strip door Ruben Libgott, die is gepubliceerd in Cursor, de universiteitskrant van de TU Eindhoven! Naast de wekelijkse strip biedt Geert & Beert's Online Campus ook dit komende collegejaar nieuwe cartoons, leuke e-cards, opzienbarende sites in de weblog, games, nieuws, interviews, lifestyle and many more! Maak er een goed academisch jaar van!

Juni 2003- Geert & Beert en ERRO verschijnen in de nieuwe editie van StripSter.

21 Mei 2003- Vandaag staat in het NRC Handelsblad een door Ruben Libgott bedachte Fokke & Sukke cartoon. Oorspronkelijk was de grap bedacht voor Geert & Beert in de tentamentijd, maar Ruben vond hem qua timing toch beter passen als eindexamencartoon voor Fokke & Sukke. Een geweldige eer dat Reid, Geleijnse & Van Tol de grap hebben willen gebruiken voor de krant!

21 April 2003- Geert & Beert verschijnen in het Engels in CartooZine, het online stripmagazine van Gerard 'Cartoonboy' Stroomer. Helaas zal CartooZine binnenkort stoppen, omdat zijn doelstelling (een podium bieden voor stripmakers, totdat er weer een groot stripblad is) is bereikt nu er weer 2 nieuwe stripbladen in Nederland zullen verschijnen. We hebben genoten van CartooZine! Bedankt Gerard!

April 2003- Geert & Beert verschijnen deze maand in de speciale "War On Terror"-editie van het e-zine StripSter.

23 Februari 2003- Na lang wachten zijn ze er! De enige echte Geert & Beert e-cards zijn nu online op Geert & Beert's Online Campus. Verras je vrienden, familie, studiegenoten, hoogleraren of die knappe chick of hunk met een humoristische Geert & Beert e-card! Schrijf ze!

13 December 2002- Wat een eer! Vanaf vandaag heeft Ruben Libgott een vermelding gekregen in Lambiek's Comiclopedia! Klik hier om Ruben's pagina te bekijken.

December 2002- In het Decembernummer van de Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws verschijnt een interview door Ruben Libgott met Marnix Rueb, de tekenaar van Haagse Harry. Naast het interview is ook een paginagrote full-color strip gepubliceerd van ERRO meets Haagse Harry. Klik hier om het interview en de strip te lezen.

Copyright: Marnix Rueb & Ruben Libgott

December 2002- Wij wensen u een prettig Sinterklaasfeest, vrolijke Kerstdagen en een goed & gezond 2003!

Oktober 2002- In het glossy magazine MarktVisie van studievereniging Matue, verschijnt bij het artikel "Pixel Invaders", geschreven door Yiu Man Kan (student bedrijfskunde aan de TU Eindhoven) een cartoon van Geert en Beert. Klik hier om de MarktVisie te lezen.

 

1 Oktober 2002- Geert en Beert's Online Campus wordt gepubliceerd op het internet!

29 September 2002- Het Geert & Beert promotieteam heeft een bezoek gebracht aan Cartoonworld 2002.

Copyright: Jean-Marc van Tol

14 & 15 September 2002- Het Geert & Beert promotieteam heeft een bezoek gebracht aan de jaarlijkse Str!pdagen in Den Bosch, om het publiek van stripliefhebbers en stripmakers kennis te laten maken met dit studentikoze duo.  

26 Augustus 2002 - In het studentenwebmagazine www.8Weekly.nl verschijnt een interview met de auteur van Geert & Beert, Ruben Libgott. Klik hier om het interview te lezen.

22 Augustus 2002 -Geert & Beert worden voor het eerst gepubliceerd in Cursor, de universiteitskrant van de Technische Universiteit Eindhoven! Klik hier om de internetversie van Cursor te bekijken. Geert & Beert zijn te vinden onder de rubriek Ruis.

-Klik hier om de ontstaansgeschiedenis van Geert & Beert te lezen.

 

Terug naar boven

 

 

© Ruben Libgott 2002-2007

Alle afbeeldingen en teksten op deze site zijn eigendom van Ruben Libgott. Zonder expliciete toestemming mag dus niets worden gekopieerd of elders gebruikt of afgebeeld worden.